header image

Tolmácsolás, telefonos segítségnyújtás

Tolmácsolás - fontos tudnivalók

Tolmácsolás: Kérjük, hogy tolmács szolgáltatásunk igénybevételét legalább 24 órával előbb előre jelezzék, így egyeztethető a tolmácsolás szakterülete és az annak megfelelő tolmács biztosítása. Kérjük továbbá, hogy a tolmácsolással kapcsolatos, Önök részéről kiadható anyagot 24 órával a tolmácsolás tényleges időpontja előtt juttassák el számunkra, hogy tolmácsunk is megfelelően fel tudjon készülni. Minden egyéb tolmácsolással kapcsolatos információt megtalál az árak menüpontban.

Telefonos segítségnyújtás - fontos tudnivalók

Irodánk szívesen segít Önnek különböző telefonon történő ügyintézésekben (fordítás / tolmácsolás). Sokan keresenek meg bennünket azzal a kéréssel, hogy nevükben különböző hivalatokat hívjunk fel. Kérjük, hogy amennyiben ezen szolgáltatásunkat igénybe szeretné venni - ha csak nem egy rövid, pl. 5 perces telefonhívásról van szó - mindig hívjon fel bennünket, hogy időpontot egyeztethessünk. Az ezzel kapcsolatos telefonhívások alkalmával az Önök érdekében kérjük, hogy hozzon el minden, a nevezett üggyel kapcsolatos iratot.

Auszrtiai telefonos ügyintézés: Sok osztrák hivatal kérheti az adószámát, kérjük, hogy ennek érdekében az érvényes adókártyáját (zöld e-card) mindig hozza magával.

Az EU-n belüli telefonos tolmácsolás díja percenként 200,- Ft, mely perc alapú számítással történik és a következő költségekből tevődik össze:

1.)   60,- Ft / perc telefon költség (a hívások kihangosítva, vezetékes telefonról történnek)
2.) 140,- Ft / perc tolmács díj

Egyéb EU-n kívüli országok esetén kizárólag a telefonköltség díja változik, melyet a nevezett ország ismertében a helyszínen tudjuk pontosan, a telefonszolgáltató által meghatározott tarifa alapján megadni.